به گزارش روابط عمومی شهرداری و به نقل از سایت نسیم قاین ، جلسه ستاد بازآفرینی محلات شهر قاین با حضور دکتر ایزدی معاون شهرسازی ومعماری وزیر راه وشهرسازی برگزار شد
فرماندار قاین در این جلسه اظهارکرد: شهرستان قاینات به عنوان دومین شهر خراسان جنوبی وقدیمی ترین شهر استان دارای 5 نقطه شهری و 172 آبادی و روستاست .که مسائل و مشکلات خاص حوزه روستایی و شهری خود را دارد .
کهن ترابی گفت: ستاد بازآفرینی محلات شهرستان جلسات متعددی را برگزار و مکاتبات زیادی با استان داشته ایم وامیدواریم که با اعتبارات در نظر گرفته شده مشکلات بافت قدیمی شهر حل شود .
وی با بیان این که شهر قاین در گذشته مدیریت عمرانی و مدیریت شهری مناسبی نداشته است گفت: متاسفانه شهر گسترش ناهنجاری داشته است وامیدواریم که با عنایت و حمایت هایی که به شهرستان خواهد شد بتوانیم در بافت قدیمی شهر نیز اقدامات موثری انجام دهیم.
کهن ترابی به وضعیت شهر قاین اشاره کرد و گفت: 60 هکتار از اراضی شهر قاین را میراث فرهنگی به عنوان بدنه تاریخی شهر در نظر گرفته است و سکونتگاههای غیر رسمی در حاشیه شهر نیز از جمله مواردی است که در سطح شهر مشکلاتی را ایجاد کرده است ولذا ما هم به دنبال یک راه حل اساسی برای بر طرف شدن مشکلات هستیم .
علی یحیی پور شهردارقاین دراین جلسه اظهارکرد: احیای بافتهای فرسوده شهر قاین از جمله برنامه های ماست که برخی از این بافت های فرسوده قابل ترمیم و بازسازی است که بتوانیم آنها را حفظ کنیم .وبا اجرای پروژه های عمرانی در این بافت از شهر نیز شاهد رونق عمرانی در نقاط مختلف شهر باشیم.
وی گفت: شهر قاین از سال 1366 و 1368 دارای طرح جامع وتفضیلی است و مرحله سوم طرح تفضیلی نیز در دست اقدام است که اجرای آن بسیار زمان بر شده است و مشاورطرح یک مشاور قوی نیست و با شهرداری همکاری ندارد .
یحیی پور ادامه داد: برای 115 هکتار از اراضی بافت فرسوده شهر قاین از سال 88 طرح جامع وکاربردی تهیه شده است واز سال 90 نیز برای 7ونیم هکتار از بافت فرسوده شهر طرح تهیه شده است
یحیی پور بیان داشت: عمده کارهای عمرانی در طی 6 سال اخیر در بافت فرسوده وقدیمی شهر ، هدایت آبهای سطحی به داخل رودخانه های اطراف شهر وآسفالت معابر انجام شده است و با اعتبار 530 میلیون تومانی ستاد بازآفرینی محلات در سه سکونتگاه غیر رسمی کاوه ،دستگرد و فیروز اقدامات بسیار خوبی صورت گرفته است..
وی اضافه کرد: درحال حاضر 15 پروژه برای مناطق بافت فرسوده و سکونتگاههای غیر رسمی تعریف شده است و زمین اکثر این پروژه را شهرداری تملک کرده است و طی 4 سال گذشته بالغ بر 4ونیم میلیارد تومان شهرداری زمین تملک کرده است وعمده آنها هم بازگشایی معابر بوده است و 60 درصد باقی مانده معابر برای اجرای برنامه های عمرانی خریداری شده است واگر اعتباری تخصیص داده شود طی 2 سال پروژه ها اجرایی خواهد شد .
قرائی رئیس شورای شهر قاین در این جلسه با بیان این که 7 ونیم هکتار بافت فرسوده در شهرستان داریم گفت: با همکاری و همفکری سیستم های تاثیر گذار به خصوص ستاد بازآفرینی پایدار شهری می توان کارهای خوبی را در شهرستان رقم زد
وی ادامه داد: مردم هم خوب پای کار آمده اند وبسیاری از املاک قدیم وفرسوده را شهرداری خریداری کرده است .
رئیس شورای شهر قاین با اشاره به طرح های پیشنهادی گفت: شهر قاین هم مسیرهای قدیمی و گردشگری بسیار خوبی دارد واز مسجد جامع تا بوذجمهر و قلعه تاریخی می تواند اتفاقات بسیار خوبی بیفتد .
تبدیل شبکه برق هوایی به زمینی در برخی مناطق شهری، احداث خانه محله،احداث بوستان وفضاسازی و کف سازی در اطراف موزه مردم شناسی قاین ،ساخت سوله ورزشی در بلوار بامشاد که زمین موجود است ،تملک خانه صمدی و تبدیل آن به موزه عکس،ایجاد پارکینگ ، خرید منزل قدیمی قارنی وتبدیل به مهمان سرا، جدول گذاری در سکونتگاههای غیر رسمی،ساخت سوله ورزشی در منطقه پایین شهری،تکمیل 4 ساختمان نیمه ساز شهرداری در ضلع جنوبی مسجد جامع و تبدیل به مهمان سرا از برنامه های شهرداری وشورای شهر است که نیاز به همراهی وهمکاری مسئولین کشوری را داریم.