جلسه بررسی مشکلات منطقه نمونه گردشگری بوذرجمهر با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی
به گزارش روابط عمومی شهرداری ، با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی جلسه بررسی مشکلات منطقه گردشگری بوذرجمهر قاین در محل فرمانداری شهرستان برگزار شد .
دکتر کهن ترابی فرماندار شهرستان قاین در این جلسه با ارائه گزارشی از فعالیت های انجام شده در منطقه گردشگری بوذرجمهر گفت: این منطقه ظرفیت و پتانسیل های بسیار بالایی دارد و برای جذب گردشگر و رونق شهرستان قاین بسیار تاثیر گذار است . وی افزود: متولی اصلی این منطقه باید مشخص شود و یک تعیین تکلیف اساسی صورت گیرد.
رمضانی مدیر کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری در این جلسه اظهارکرد: منطقه نمونه گردشگری در سفر خرداد سال 1384 دولت به خراسان جنوبی به تصویب رسید و در تیر1385 شهرداری به عنوان سرمایه گذار مشخص و موافقت اصولی انجام شد.
وی ادامه داد: در اسفند 1387 طرح تفضیلی توسط مشاورین تهیه و در کارگروه گردشگری استان و در خرداد 93 در شورای برنامه ریزی توسعه استان به تصویب رسید ودر یک بازه چندین ساله تصمیم صحیحی برای این منطقه گرفته نشد و بلاتکلیف ماند.
رمضانی با بیان این که 33/4 هکتار از این اراضی خصوصی،69/7 هکتار عمومی ، 335/8 هکتار ملی و 70/8 هکتار وقفی است گفت: بخشی از این اراضی پارک جنگلی و بایر است .
مدیرکل میراث فرهنگی استان با اشاره به وجود آثار تاریخی دراین منطقه گفت:وجود آرامگاه بوذرجمهر قاین و قلعه کوه قاین که بعد ازقلعه الموت یکی از مراکز عمده اسماعیلیان درایران بوده است جذابیت خاصی به منطقه داده است وباید تصمیمات جدی برای این منطقه گرفته شود.
دکتر یحیی پور شهردار قاین دراین جلسه با بیان این که طرح جامع منطقه 509 هکتار است گفت: ازاین میزان 127 هکتار در اختیار منابع طبیعی است که با وجود این که همکاران ما 8 سال است پیگیر واگذاری به شهرداری هستند اما هنوز اقدامی انجام نشده است .
شهردار از سرمایه گذاری هشت ونیم میلیاردی دراین منطقه توسط شهرداری قاین طی ده سال گذشته خبر داد و گفت: با همکاری میراث فرهنگی اقدامات خوبی دراین منطقه انجام شده است .
وی با تاکید بر این که جایگاه شهرداری باید دراین منطقه کاملا مشخص شود گفت: اگر شهرداری به عنوان سرمایه گذار تعیین تکلیف شود بهتر می تواند کار کند وقطعا اگر اختیارات کامل هم به شهرداری داده شود تا کاربری ها تعیین شود روند کار بهتر خواهد شد.
دکتر یحیی پور با بیان این که اگر بوذرجمهر منطقه گردشگری است پس ساخت و ساز اداری دراین منطقه مفهومی ندارد و نباید سوله هایی در منطقه برپا شود .گفت:ادارات حق ندارند در منطقه گردشگری تجهیزات اداری داشته باشند و باید یه فکر اساسی برداشته شود .
شهردار قاین درپایان تاکید کرد: اگر تکلیف شهرداری دراین پروژه به صورت کامل مشخص شود حاضر است با حضور سرمایه گذاران بزرگ اقدامات بسیار خوبی دراین منطقه انجام دهد.
در این جلسه آقای قرائی رئیس شورای شهر قاین نیز گزارشی از روند اجرای طرح گردشگری ارائه و خواستار تسریع در اجرای شدن آن و خروج از بلاتکلیفی منطقه شد .
مهندس علوی مقدم معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی در جلسه بررسی مشکلات منطقه گردشگری بوذرجمهر قاین گفت: از زمانی که وارد این استان شده ایم تمام جلساتی که در حوزه خودمان گرفته ایم استخوان لای گوشت بوده است که هیچ کدام را نبریده است و این ظلمی بوده است که به منطقه شده وتمام این عقب افتادگی ها و تمام مشکلاتی که امروزه داریم به علت این بوده است که فعل خواستن و توانستن در این استان صرف نشده است .
وی با انتقاد از روی زمین ماندن طرح تفضیلی و طرح جامع منطقه گردشگری قاین گفت: این طرح چند سال است که اجرایی نشده است و این ظلم به مردم منطقه است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداراظهارکرد:در مناطق گردشگری اعتبار دولتی نداریم و سرمایه گذار باید عملی سرمایه گذار باشد و اگرسرمایه گذار می خواهد از جیب دولت که همان جیب مردم است کار کند اسمش سرمایه بر است .
وی ادامه داد:یک سرمایه گذار نسبت به پروژه ای که به وی واگذار می شود حداقل بایستی 30تا 40 درصد آورده اولیه داشته باشد و شهرداری با پتانسیل و امکانات و جایگاهی که دارد این ظرفیت را داراست.
علوی مقدم در خصوص روند اداری مکاتبات و پیگیری ها گفت: طرفین باید پاسخگو و پیگیر باشند و نامه زدن به تنهایی کفایت نمی کند.
وی بیان داشت : موضوع مطالعات زیست محیطی که در طرح تفضیلی منطقه گردشگری مطرح است باید طی 15 روز آینده تعیین تکلیف شود و مشاور طرح با همکاری اداره کل محیط زیست مشخص شود .
معاون امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی با تاکید بر کار گروهی گفت: همه باید در انجام کارها یک یَد واحده باشیم و اگر در کنار هم نتوانیم کار تیمی بکنیم این،مثل یک عالم بی عمل است .
علوی مقدم درادامه گفت: همیّت استانی به جای همیّت قبیله ای و شهری و جناحی دراین گونه مسائل باید داشته باشید.وهر کس در این زمینه ها کم بگذارد و کوتاهی کند وبخواهد منافع مردم را فدای بخش و جناح و گروه خود کند ظلم به شهدا و خون شهدا کرده است و ما موظف به ادای دین خود در برابر این مردم که دین خود را در همه مسائل به کشور ادا کرده اند هستیم.
معاون هماهنگی امور استانداری درادامه با اشاره به مالکیتهای منطقه گردشگری بوذجمهر قاین گفت: زمین های دولتی تعیین تکلیف و در اختیار شهرداری قرار خواهد گرفت و زمین های اوقافی هم باید شهرداری با اوقاف تفاهم نامه هایی را امضا و برابر این توافق نامه ها عمل کنند و در بخش مردمی هم شهرداری باید به عنوان سرمایه گذار وارد شود و تکلیف مالکین مشخص شودو ما هم مکلف هستیم که هرجا نیاز است با شما همکاری کنیم .
وی در خصوص طرح جامع منطقه گردشگری بوذرجمهر گفت: طی مدت دو هفته باید کلیه مستندات طرح آماده شود تا در تهران پیگیری لازم دراین زمینه هم صورت گیرد.
مهندس علوی مقدم شهرداری را به عنوان محوریت و مدیریت منطقه گردشگری و سرمایه گذار بخش خصوصی مشخص کرد و گفت: مِن بعد این هیچ کس حق ساخت و ساز بدون اخذ مجوز از شهرداری را در منطقه ندارد وبا افراد خاطی برخورد قانونی خواهد شد.
وی در خصوص ساخت وسازهایی که از گذشته در منطقه انجام شده است گفت: کاربری و نوع کار باید منطبق برکار گردشگری باشد و دراین منطقه اداره ما نداریم و اگر سالنی هم زده اند باید به فضای گردشگری و تفریحی تبدیل شود و با کاربری های ما تطبیق داده شود .
معاون استاندار بیان داشت: اگر دستگاههایی که دراین منطقه ساخت و ساز کرده اند ،آمادگی داشته باشند و با یک تنفس چند ماهه هزینه های خودرا از شهرداری بگیرند این سازه ها به شهرداری واگذار شود و نسبت به جمع آوری آن اقدام گردد .
وی درپایان با احداث پایگاه امداد و نجات هلال احمردر منطقه گردشگری بوذرجمهر موافقت کرد وهمچنین با همکاری اداره منابع طبیعی پارک جنگلی 127 هکتاری طی صورتجلسه ای نیز به شهرداری واگذار شود .